استفاده موثر از گوگل ادز می تونه به کسب و کار شما جون تازه بده. همونطور که میدونید، در هر ثانیه میلیونها سرچ و جستجو در گوگل توسط اشخاص مختلف انجام میشه و بیشتر این جستجوها شامل تبلیغات گوگل میشن. تبلیغات گوگل ادز یکی از روشهایی که رقبای شما جهت هدایت کردن ترافیک مرتبط و با کیفیت مورد استفاده قرار میدن.
اگر بخوایم راحتتر بگیم، در این روش رقبای شما مشتریهایی رو هدف قرار میدن که به دنبال محصولات و خدمات شما هستند. در ادامهی این مطلب با هم یاد میگیریم که اصلا گوگل ادز چیه؟ تبلیغات در گوگل ادز چطوری کار میکنه، چرا باید از تبلیغات گوگل ادز استفاده کنیم و نهایتا با استفاده موثر از گوگل ادز چطوری از رقبامون پیشی بگیریم!
بهتره بدونید که برای موفقیت در گوگل ادز، حتما نیاز نیست که هزینه تبلیغات رو به طور مرتب افزایش بدین. در حقیقت پیشنهاد قیمت بالاتر، نمیتونه رتبه برتر و یا افزایش نرخ تبدیل رو برای شما به همراه داشته باشه. پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشین تا بهتون بگیم چطوری بدون هزینهی اضافی توی گوگل ادز از رقیبهاتون پیشی بگیرین.
تبلیغات گوگل ادز چیست؟
Google Ads اسم یه پلتفرم پرداخته که به ازای هر کلیک یا PPC به کسب و کارها این امکان رو میده که در محیط گوگل دیده بشن. مشهور ترین و متداولترین نوع تبلیغات گوگل ادز، تبلیغات بر اساس جستجو یا search ads هستش که توی صفحه نتایج موتور جستجو یا SERP برای جستجوهای مرتبط با محصولات و یا خدمات تبلیغ کنندهها ظاهر میشه. کسب و کارها هم برای اجرای تبلیغات خودشون و تبلیغات اپلیکیشنها و همچنین تبلیغات دیگهای مثل یوتیوب، از گوگل ادز استفاده میکنن.
استفاده موثر از گوگل ادز یه راه موثر برای هدایت ترافیکهای واجد شرایط یا کاربران و مخاطبان مناسب به سمت کسب و کار شماست. دلیل اون هم خیلی سادست! چون کاربران در حال جستجوی یه سری محصولات هستن که خب شما همون محصولات رو ارائه میدین و عرضه میکنین. پس کجا بهتر از اینجا.
با استفاده از تبلیغات گوگل ادز شما میتونین ترافیک سایت خودتون رو افزایش بدین، کاربران و بازدیدکنندههای بیشتری رو به خودتون جذب کنید و همچنین فروش محصولات و خدماتتون رو به طرز شگفت انگیزی افزایش بدین. با گذشت زمان هم میتونین تبلیغات گوگل ادز رو طوری تهیه و تنظیم کنید که این تبلیغات در دسترس تعداد بیشتری از کاربران و مخاطبان قرار بگیره.
سرمایه یا انجام کار؟
بسیاری از تبلیغ کنندگان فکر میکنن که مقدار بودجه بیشترین اهمیت رو در این زمینه داره، ولی ما به شما میگیم که این یه تصور غلط و اشتباهه. حتی اگر بودجه و هزینه کمپینتون برای شما خیلی مهمه، ولی خب باید بگیم که کلید موفقیت شما کیفیت کارتونه. در واقع میتونیم این ادعا رو داشته باشیم که تبلیغات شما، خوب بودن سایت شماست. با داشتن یه سایت خوب، جذب مشتری براتون به راحتی اتفاق میافته و تبلیغات جذاب تری هم خواهید داشت. پس از جذابیت سایت و قسمتهای مختلف اون به هیچ وجه غافل نشین.
شناخت مشتری
ما باید برای موفقیت در تبلیغات گوگل ادز تصویر شفافی از مشتریهای خودمون داشته باشیم تا عمیقا نقاط درد اونها و همچنین پاسخ اون چیزی رو که جستجو میکنن رو به بهترین شکل بدیم. یه تصویر واضح از مشتری ها شامل سن، جنسیت، تحصیلات و مقدار درآمدشون میشه. البته جزئیات دیگهای هم میتونیم کنار این مشخصات قرار بدیم، مثل ارزشها و نگرش هاشون، شخصیت، نظرات و یا باورها. به طور کلی دونستن این اطلاعات از مشتریها و کاربران، شما رو برای انتخاب بهترین کلمات کلیدی ودریافت ترافیک، خیلی خوب راهنمایی میکنه.
تنها زمانی میتونین توی تبلیغات و استفاده موثر از گوگل ادز موفق باشین و از رقبای خودتون پیشی بگیرین که کلمات کلیدی شما به عبارتی منعکس کنندهی محتوای شما باشن و با شرایط مشتریان و کاربران و خواسته هاشون هماهنگ باشه. این مطلب خیلی مهمه که اگر بتونین کلمات کلیدی خود را با نیازهای مشتریان و کاربران خودتون هماهنگ کنید، میتونید مطمئن باشید که مخاطبان شما موقع دیدن تبلیغاتتون هرگز دکمهی بازگشت رو نمیزنن، چون که دقیقا همون جایی که باید هستند!
تمرکز و بررسی کلمات کلیدی
سعی کنید تمرکز خودتون رو روی کلمات کلیدی بزارین چرا که این کلمات باعث ایجاد آگاهی و افزایش نرخ کلیک کردن مخاطبان میشه. اگر کلمات کلیدی دارید که بلا استفاده مونده و عملکرد خوبی هم براتون ندارن چرا اونهارو نگهدارین؟ اگر قرار نیست این کلمات کلیدی برای شما ایجاد ترافیک داشته باشه، پس اصلا نیازی به نگه داشتنشون نیست! بنابراین اگر کلمات کلیدی دارین که چندین هفته بدون نمایش توی حسابتون دارن خاک میخورن و پوسیده میشن پس بهترین کار اینه که اونهارو حذف کنین.
استفاده موثر از تبلیغات گوگل ادز
همونطور که میبینید، استفاده موثر از گوگل ادز یکی از بهترین راهها برای کسب و کار هاییه که برای دستیابی به مشتری ها و فروش بیشتر، بسیار تلاش میکنن. برای موفقیت و استفاده موثر از این تبلیغات گوگل ادز فقط کافیه که یک کمپین مناسب داشته باشین، کلمات کلیدی مناسب کسب و کار خودتون رو انتخاب کنید، اون دسته از کلمات کلیدی که بهترین عملکرد رو دارن شناسایی کنید و در نهایت یک مدیریت عالی رو داشته باشین تا پیشنهاد های مناسب برای کلمات کلیدی مناسب و در بهترین زمان دریافت کنین.
تنها مشکلی که در اینجا وجود داره اینه که معمولا سالهای زیادی طول میکشه که یاد بگیرید چطوری از این تبلیغات گوگل ادز به طور موثر استفاده کنید که نه تنها از رقبای خودتون جا نمونید، بلکه بتونید با سرعت زیاد از اونها پیشی بگیرید.
موفقیت در رقابت گوگل ادز، بدون نیاز به افزایش هزینه
موفقیت در رقابت گوگل ادز بدون نیاز به افزایش هزینه، به یک رویکرد جامع نیاز داره. برای دستیابی به این موضوع در ابتدا باید با درک کردن نحوهی عملکرد الگوریتم، ایجاد کردن یک پایه قوی بر اساس اون و سپس استفاده کردن از ابزارها و روشهای موجود، امکان پذیر میشه.
1) درک قدرت امتیاز کیفی گوگل
بر طبق فرمول مزایده گوگل ادز، تبلیغاتی که امتیاز کیفی بالاتری داشته باشند، با هزینهی کمتر و رتبه های بالاتر مشمول دریافت کردن پاداش میشن. دلیل این موضوع اینه که اگر گوگل تبلیغات بیهوده و نامناسبی رو به کاربران خودش نمایش و ارائه بده، به مرور زمان مخاطبین خودش رو از دست میده.
همینطور اگر کسی روی اون تبلیغات مربوطه کلیک نکنه، خب گوگل پولی هم به دست نمیاره! همونطوری که میدونید Ad Rank تبلیغات شما، جایگاه شما رو در SERP تعیین میکنه. Ad Rank از راه حاصل ضرب هزینه پیشنهادی توسط شما در امتیاز کیفی محاسبه میشه، پس بنابراین هرچه امتیاز بالاتری داشته باشید، در رتبهی بالاتری قرار میگیرید.
لازمه که بدونید، هزینه کسر شده به ازای هر کلیک توی گوگل ادز، تقسیم بر Ad Rank نزدیکترین رقیبتون و بر امتیاز کیفی شما محاسبه میشه. حالا اگر ما این فرمول رو به عنوان یه کسر در نظر بگیریم، مخرج این کسر امتیاز کیفی ما میشه. بنابراین هر چقدر که ما امتیاز کیفی بالاتری داشته باشم، به تبع مخرج این کسر بزرگتر شده و نهایتا هزینه کسر شده به ازای هر یک کلیک در تبلیغاتتون ارزونتر میشه.
همونطور که در این بخش دیدید، امتیاز کیفی گوگل بیشتر از چیزی که به نظر میاد، توی هزینه تبلیغات و رتبه سایتتون تاثیر داره. اگر بخوایم توضیحات این بخش رو خلاصه کنیم باید بگیم که برای موفقیت توی رقابت گوگل ادز، باید امتیاز کیفیت تبلیغات خودتون رو بالا ببرید. اما ممکنه این سوال براتون پیش بیاد که این کار رو چطوری باید انجام بدیم؟ ماهم بهتون این جواب رو میدیم که سه عامل اصلی کوالیتی اسکور توی این مرحله اهمیت دارن که این سه عامل عبارتند از: نرخ کلیک(CTR)، ارتباط آگهی و در آخر تجزیه صفحه فرود که در ادامه به توضیح این موارد هم اشاره میکنیم.
2) تمرکز روی افزایش نرخ کلیک
داشتن نرخ کلیک بالا میتونه امتیاز کیفی شما رو بهبود ببخشه. یه تبلیغات بسیار جذاب این امکان رو به شما میده که بتونید از رقبای خودتون پیشی بگیرید و در کنارش پول کمتری رو هم خرج کنید. در ادامهی این مطلب تنها چند مورد از راههای افزایش CTR رو باهم بررسی میکنیم تا در این راه نتیجه بهتری برامون حاصل بشه.
- متمایز کردن تبلیغها: سعی کنید توی تبلیغات خودتون از ویژگیها و یا آفرهای جذب کننده استفاده کنید. با این کار تبلیغاتتون رو برای مخاطبان خیلی بیشتر هیجان انگیز میکنید.
- استفاده از اعداد توی تبلیغات: استفاده از اعداد هم میتونه به طور قابل توجهی تبلیغات شما رو جذاب کنه. مثلا پیشنهاد ما اینه که از جمله هایی مثل “30% تخفیف ویژه” استفاده کنید.
- استفاده کردن از یک CTA و یا فراخوان به عمل خیلی قوی: این مرحله به این معنا است که با گفتن فوریت و تقویت مزایا و ویژگیها به راحتی میتونید مخاطب و کاربر رو به سمت تبلیغاتتون هدایت کنید. در اینجا شما میتونید از جملههایی مثل “با خرید از ما 50 درصد در هزینههای خود صرفه جویی کنید” یا “شروع به جذب کردن مشتریان بیشتر کنید” و یا در یک عبارت خیلی کوتاه ولی تاثیر گذار بگید “امروز سفارش دهید”. جملات این چنینی در تبلیغات گوگل ادز میتونه به عبارتی یک کال تو اکشن محسوب بشه و توی جلو افتادن از رقبا خیلی کمکتون میکنه.
- استفاده از افزونه های گوگل ادز: افزونههای تبلیغات گوگل ادز یا همون داراییها، توانایی بهبود بخشیدن به CTR شما رو دارن و این کار باعث میشه که امتیاز کیفیت شما افزایش پیدا کنه و نهایتا رتبهی آگهی شما هم بهتر میشه.
3) بهبود ارتباط تبلیغات
ارتباط تبلیغات در این دوره و این روزها با استفادهی کلمات کلیدی و یا همون Ad relevance به یک سطح کاملا جدید رسیده که باید بدونیم این موضوع فقط روی ارتباط با استفاده از کلمات جستجو، تمرکز نداره، بلکه اتفاقا به میزان و مقدار ارتباط با خود جستجوگر هم مربوط میشه. حالا سوال اینجاست که ما چطور میتونیم Ad relevance رو توی تبلیغات خودمون رعایت کنیم؟ پاسخ این سوال را میتونیم توی چند بخش بدیم:
- اولین نکته اینه که کلمه کلیدی مورد نظر خودتون رو حتما توی عنوان و توضیحات خودتون جا بدین. خود گوگل هم توی این زمینه به ما کمک کرده و کوئری جستجو شده رو توی متن آگهی به طور پررنگ، به ما نمایش میده. این کار توجه مخاطبان رو به خودش جذب میکنه و به دیده شدن تبلیغات ما کمک خیلی زیادی میکنه.
- اصلاح هدف گذاری! یعنی چی؟ یعنی میتونید مثلا از هدف جغرافیایی در تبلیغات استفاده کنید تا تبلیغات خودتون رو به مکانهای خاصی محدود کنید و اونا رو توی مکانهای مورد نظرتون به کاربرای همون منطقه ارائه بدین. نکتهی جالب این بخش اونجایی که به همون اندازه ای که کاربران و مخاطبان شما رو انتخاب میکنن، شما هم در مقابل میتونین قدرت انتخاب اینو داشته باشین که تبلیغاتتون به کدوم افراد، با کدوم رده سنی، با چه جنسیتی و… نشون داده بشه. یادتون باشه که یکی از قابلیتهای این نوع سیستم تبلیغاتی، امکان هدف گیری و انتخاب دقیق مشتریان داخل گوگل ادز هست.
- تطبیق تبلیغات، با تغییر هر فصل. حتی اگه محصولات و خدمات شما فقط منحصر به یک دوره، یک فصل و یا یک گروه خاص نیست، باز هم با این وجود میتونین متن آگهیتون و همچنین صفحهی فرود تبلیغات رو طوری تنظیم کنید که مطابق اونها باشه و مخاطب رو به طور شگفت انگیزی به خودش جذب کنه.
- ایجاد گروههای تبلیغاتی متمرکز و کوچک. نرخ کلیک ثابت و همچنین ارتباط تبلیغات با انواع گروههای تبلیغاتی متمرکز و کوچک، به معنی داشتن یک ساختار استاندارد برای حساب کاربری گوگل ادز است. این کار باید به صورتی باشه که توی هر اد گروپ، بیشتر از 20 کلمه کلیدی وجود نداشته باشه. میتونیم این اطمینان رو به شما بدیم که چیزی بین 10 تا 15 کلمه کلیدی برای هر اد گروپ بهترین حالت میشه. رعایت این موضوع شاید در ابتدای ایجاد کمپینهای تبلیغاتی گوگل ادز یکم زمانبر باشه ولی خب ارزش نتایج مثبتی که براتون با خودش به همراه داره رو، قطعا داره!
4) بهینه کردن صفحه فرود خود
سومین تکه از پازل امتیاز کیفی گوگل، تجربه کاربران از صفحه فرود است و موضوع مهمتر از اون، اطمینان از انجام شدن تبدیل است. به این دلیل که حتی اگه CTR تبلیغات شما عالی هم باشه و هزینه تبلیغات کم، اگر نرخ تبدیل توی تبلیغاتتون پایین باشه باز هم در این رقابت بزرگ برنده نمیشید! اما نگران نباشید چون با ما جای نگرانی برای شما نیست، در ادامه طریقهی بهبود صفحه فرود و همینطور یک سری راهکارها برای بهینه سازی اون بهتون معرفی کردیم.
- سعی کنید از صفحات ورود منحصر به فرد برای هر ادز خودتون استفاده کنید. همهی کاربران رو به صفحه اصلی یا یک صفحه فرود عمومی ارسال نکنین. یادتون باشه که برای هر پیشنهاد یا هر مخاطب به یک صفحه فرود منحصر به فرد نیاز دارین.
- صفحات فرود باید تا حد امکان ساده و مرتب باشن. محتوای متنی اون صفحات هم باید تعادل داشته باشن و همچنین با تصویرهایی که استفاده کردید مرتبط باشن. سعی کنید از متن مختصری در این قسمت استفاده کنید و از مزایا، وجه تمایز و CTA های ویژه در صفحههای خودتون بهره ببرید.
- بدیهیه که متن، تصویرها و مابقی محتواهای شما در صفحه فرود باید با آگهی تبلیغاتتون مطابقت و همخوانی داشته باشن.
- به طور کلی صفحه فرود باید سرعت لود مناسبی داشته باشه و عموما سریع بارگذاری بشه، توی تمامی دستگاهها به خوبی کار کنه و اگر دارای فرم هست، اطلاعات با حجم زیاد رو از کاربر درخواست نکنید.
5) بهینه سازی کلمات کلیدی
یکی از مهمترین اثرات و دلایل موفقیت انواع کمپینهای گوگل ادز، انتخاب صحیح کلمات کلیدی است. این که فقط یه لیست از کلمات کلیدی مورد نظرتون رو وارد کمپین گوگل ادز کنید کافی نیست! بهتره که شما به طور منظم لیست کلمات کلیدی خودتون رو بررسی کنید و همیشه به دنبال کلمات کلیدی جدیدی برای هدف قرار دادن باشید. برای درک بهتر این موضوع و درست انجام دادن آن، برخی نکات مهم رو در این باره باهم بررسی میکنیم.
- میتونید از گزارش عبارات جستجو شده و یا همون Search term ها استفاده کنید. با این روش میتونید کلمات کلیدی رو که ارزون تر هستند و با تبدیل بالاتر رقابت کمتری رو هم دارند پیدا کرده و استفاده کنید. همچنین میتونید با پیدا کردن کلمات کلیدی منفی بالقوه، اونها رو به کمپینهای خودتون اضافه کنید تا پولتون رو برای کلمات کلیدی بد هدر ندین.
- استفاده کردن از اسامی برندهای رقیب هاتون به عنوان کلمات کلیدی! برای این کار، به شرایط نام تجاری رقیبتون نگاه کنید و بر اساس این نامها میتونید باهاشون وارد رقابت بشین. ممکنه که رقبای شماهم با نام برند شما اقدام به انجام تبلیغات داشته باشن.
- جداسازی کلمههای کلیدی دارای امتیاز کیفی پایین. گاهی وقتها شما یک یا چند کلمه کلیدی توی گروه تبلیغاتیتون دارین که بدون توجه به بهینه سازیهایی که انجام میدین، معمولا و به طور مداوم از امتیاز کیفی پایینی برخوردارن. بهتر نیست به جای اینکه به این نمونه از کلمات اجازه بدین که بازدهی اد گروپ و کمپینتون رو پایین بیارن، حذفشون کنید؟ بعد از حذف کردن باز هم اونها رو داخل گروههای تبلیغاتی مجزا، با استفاده از تبلیغات متمرکز زیاد و صفحات فرود اختصاصی قرار بدین. ولی در حالت کلی اگر به این نتیجه رسیدین که این کلمات نمیتونن عملکرد خوبی برای شما داشته باشن و برای کسب و کارتون ارزشی ندارن، بهتره که اونها رو متوقف و یا حتی حذف کنید.
6) بررسی رقبا
بررسی کردن رقبا معمولا جزو مواردی هستش که توسط مدیرهای کمپین گوگل ادز نادیده گرفته میشه یا به اون توجه خاصی نمیشه. معمولا مدیرها اونقدر توی آنالیز و بررسی معیارهای خودشون غرق میشن که فراموش میکنن رقیب هاشون رو درنظر بگیرن. به حریفهای خودتون نگاه کنید.
باهوش باشید و به تبلیغات و پیشنهادات اونها توجه کنید. در این شرایط از خودتون بپرسید که آیا واقعا در شرایط و حد رقابت با اونها هستید یا نه؟ شما باید مطمئن باشید که متون انتخابی برای آگهی و افزونههاتون، کاربران و مخاطبان رو به کلیک کردن روی اونها تشویق میکنه.
نکتهی مهم دیگه اینه که بهتره کلمات کلیدی مهم رقیبهای خودتون رو پیدا کنید و از این راههم با اونها وارد رقابت بشین. یک راه بهتر در این زمینه اینه که برعکس عمل کنید! به این صورت که سعی کنید نقاط ضعف و کلماتی که روی اونها تمرکزی ندارن رو پیدا کرده و همون کلیکها رو جذب کنید.
7) تسلط بر استراتژی قیمت گذاری خود
یکی از این قدمها اینکه یک استراتژی مناسبی رو برای کمپین خودتون انتخاب کنید. این استراتژی انتخابی شما به گوگل میگه که چطوری بودجه خودش رو با توجه به خواسته شما خرج کنه. امکان داره که هدف از کمپین شما، دریافت کردن بیشترین تعداد کلیک باشه و یا ممکنه در تبلیغات خودتون به دنبال گرفتن بیشترین تبدیل باشین. شاید هم اصلا دوست نداشته باشین که هزینه هر سرنختون از یه عدد خاص بیشتر بشه. همهی این مواردی که گفته شد، توی استراتژی مناقصه شما تعیین میشه.
8) نظارت همیشگی روی رقیبها
در نهایت در نظر داشته باشین که نظارت مداوم بر فعالیتهای رقیب های شما یه فرآیند مستمر محسوب میشه. استراتژی و تاکتیکهای مختلف رو در این زمینه آزمایش کنید و حواستون باشه که پاسخ رقیبهاتون به این آزمایشها به چه صورتی هست. با این نظارت دائم و منطبق، دائما میتونین از رقیب هاتون جلوتر بمونین و به اهداف تبلیغاتی خودتون به راحتی دست پیدا کنید.
نظارت به رفتار رقبا در تبلیغات با استفاده موثر از گوگل ادز باید یکی از بخشهای اساسی از استراتژی تبلیغاتی شما باشه. با استفاده از این روش میتونید زمینههای بهبود عملکرد خودتون رو شناسایی کنید و مزیتهای رقابتی رو هم به خوبی حفظ کنید.
با توجه به مقالهای که خوندید، میتونیم این ادعا رو داشته باشیم که الان شما نکات و ابزارهایی در اختیار دارید که این نکات میتونه شروع کنندهی یک رقابت قوی و سالم در گوگل ادز باشه، البته بدون اینکه بودجه تبلیغاتی شما از بین بره. با امتیاز کیفی خودتون شروع کنید تا بتونید یک پایهی قوی بسازید. این مسئله به این معنیه که روی تبلیغات خودتون تمرکز کنید، گروههای تبلیغاتی با موضوعات مناسب و صفحات فرود عالی رو برای خودتون بسازید.
با تعدیل کردن قیمتهای پیشنهادی و بهینه سازی کلمه های کلیدی، اونها رو تقویت کنید و در ادامه مواردی که گفتیم رو با هدف گذاری رقیب های خاص تر تکمیل کنید. در یک کلام، از ابزارهای رایگان برای سهولت و آسان کردن همه چیز استفاده کنین و توی کمترین زمان ممکن، در بین رقیب های خودتون پیشتاز باشین. در آخر فراموش نکنین که همیشه و به طور مداوم باید در حال یادگیری و آموزش باشین تا بتونین نسبت به رقبای خودتون بهتر و بیشتر پیش برین.
در هر شرایطی برای اینکه بهترین نتیجه رو بگیرید نیاز به کارشناس متخصص دارید. پیشنهاد ما به شما اینکه که از خدمات گوگل ادز شرکت دیجیتال مارکتینگ بهین آوا کمک بگیرید.
منابع:
https://distinctly.co/blog/how-to-beat-your-closest-competitor-using-google-ads/
بدون دیدگاه